KookJij

Tomaat gevuld met tongschar en zuringsaus

Een heerlijk tomaat gevuld met tongschar en zuringsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat gevuld met tongschar en zuringsaus te bereiden

De zuring wassen en grof hakken. De sjalotten pellen en fijnhakken. Het kapje van de tomaten afsnijden en ze met een koffielepeltje leeghalen; de binnenkant kruiden met peper en een weinig zout. De komkommer schillen en in staafjes snijden van een viertal centimeter lengte.
De tongscharfilets op smaak brengen met peper en zout, enkele staafjes komkommer erop schikken en de visfilets oprollen. Alle tomaten opvullen met een tongscharrolletje.
De sjalotten in de boter fruiten in een brede pan. De tomaten op de gefruite sjalotten schikken, bevochtigen met de witte wijn, afdekken en een zevental minuten laten garen op een zacht vuurtje.
De tomaten uit de pan halen en warm houden. Het stoofvocht tot de helft inkoken. De zuringblaadjes toevoegen, enkele seconden laten meekoken en bevochtigen met de room. Nog even inkoken en de zuringsaus op smaak brengen met peper en zout.
Op warme borden een spiegel zuringsaus gieten en er de gevulde tomaatjes op schikken. Garneren met toefjes peterselie en serveren met tagliatelle.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst