Recept
« Terug naar recepten
Tomaat gevuld met vis en groenten
PT20M
Tomaat gevuld met vis en groenten
Een heerlijk tomaat gevuld met vis en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat gevuld met vis en groenten te bereiden
Kabeljauwhaasjes in blokjes snijden, neem er +/- 100 gr vanaf en snijd deze fijner.
Tomaten uithollen en houd het vruchtvlees bij ( voor in soep of andere gerechten).
Sluimererwten in fijne reepjes snijden.
Champignons 4 stuks in schijven snijden, de andere twee zeer fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Venkel zeer fijn snijden.
Kervel fijn hakken.
Neem een deel sjalotjes, venkel, kervel, sluimererwten en de fijn gesneden champignons en de 100 gr vis meng deze goed onderelkaar en kruid goed af.
Vul de tomaten met een beetje boursin en vul rijkelijk met de hierboven vernoemde mengeling. Zet in een beboterde vuurvaste schotel, oven voorverwarmen op 200 gr en bak deze +/- 15 min. De laaste 5 min de afwerking in aluminiumfolie doen met een beetje boter en mee laten opwarmen.
De andere groenten even opwokken, kruiden en vis toevoegen.
Als laatste de room, boursin en kervel eronder mengen laat even opkoken.
Dresseer zeer warm op bord.
Zoete aardappelpuree met kervel werd hier bij geserveerd.
Tomaten uithollen en houd het vruchtvlees bij ( voor in soep of andere gerechten).
Sluimererwten in fijne reepjes snijden.
Champignons 4 stuks in schijven snijden, de andere twee zeer fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Venkel zeer fijn snijden.
Kervel fijn hakken.
Neem een deel sjalotjes, venkel, kervel, sluimererwten en de fijn gesneden champignons en de 100 gr vis meng deze goed onderelkaar en kruid goed af.
Vul de tomaten met een beetje boursin en vul rijkelijk met de hierboven vernoemde mengeling. Zet in een beboterde vuurvaste schotel, oven voorverwarmen op 200 gr en bak deze +/- 15 min. De laaste 5 min de afwerking in aluminiumfolie doen met een beetje boter en mee laten opwarmen.
De andere groenten even opwokken, kruiden en vis toevoegen.
Als laatste de room, boursin en kervel eronder mengen laat even opkoken.
Dresseer zeer warm op bord.
Zoete aardappelpuree met kervel werd hier bij geserveerd.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
e.roelofsen zegt: