Koude winterdag, mooie film op tv, voor de open haard met een lekkere kom tomaat maredsoussoep?
Daar blijf ik zeker voor thuis!
Recept
« Terug naar recepten
Tomaat-maredsoussoep
PT70M
Tomaat-maredsoussoep
Een heerlijk tomaat-maredsoussoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter Vandierendonck
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 liter personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat-maredsoussoep te bereiden
Snij de ui en stoof aan in boter tot deze glazig zijn.
Giet de tomatenblokjes en water erbij en voeg de 4 kipbouillonblokjes toe.
Laat 30 minuten koken.
Mix de soep glad en voeg de 2 vlootjes maredsous smeerkaas dubbele room toe.
Laat nog eens 30 minuten koken en klaar.
De soep is nogal aan de dikke kant maar dat kan opgelost worden door klein beetje water bij te voegen maar dat is naar eigen keuze.
Giet de tomatenblokjes en water erbij en voeg de 4 kipbouillonblokjes toe.
Laat 30 minuten koken.
Mix de soep glad en voeg de 2 vlootjes maredsous smeerkaas dubbele room toe.
Laat nog eens 30 minuten koken en klaar.
De soep is nogal aan de dikke kant maar dat kan opgelost worden door klein beetje water bij te voegen maar dat is naar eigen keuze.