Recept
« Terug naar recepten
Tomaten - Bieten Soep met Komijn
PT120M
Tomaten - Bieten Soep met Komijn
Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten - Bieten Soep met Komijn te bereiden
1).Verhit de olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit daarin aan gedurende 5 minuten de uien en knoflook.
2).Voeg dan toe de in brunoise gesneden tomaat en in kleine blokjes gesneden bietjes met de tomatenpuree en bak dat door tot de tomaten en bietjes hun vocht afgeven.
3).Voeg dan toe de peper, zout en komijn en roer goed door.
4).Voeg dan toe de bouillon en laat 10 minuutjes zachtjes koken
5).Zet de staafmixer er in en pureer grondig
6).Verhit de soep opnieuw en breng op smaak.
7).Verdeel de soep over de kommen en geef er een flinke dot crême fraiche op en garneer af met de peterselie
8).Desnoods nog een snuifje djinten er over strooien.
2).Voeg dan toe de in brunoise gesneden tomaat en in kleine blokjes gesneden bietjes met de tomatenpuree en bak dat door tot de tomaten en bietjes hun vocht afgeven.
3).Voeg dan toe de peper, zout en komijn en roer goed door.
4).Voeg dan toe de bouillon en laat 10 minuutjes zachtjes koken
5).Zet de staafmixer er in en pureer grondig
6).Verhit de soep opnieuw en breng op smaak.
7).Verdeel de soep over de kommen en geef er een flinke dot crême fraiche op en garneer af met de peterselie
8).Desnoods nog een snuifje djinten er over strooien.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge rosé wijn.
Nadine zegt: