Recept
« Terug naar recepten
Tomaten in zuur
PT10M
Tomaten in zuur
Een heerlijk tomaten in zuur recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Traditionele Caribische Gerechten. Huub Toast en Ciska Cress. 1993
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten in zuur te bereiden
De tomaten wassen, halveren en met een theelepeltje de zaadjes verwijderen. Laat de tomaten eventueel met de snijkanten naar beneden wat uitlekken.
Maak ondertussen in een kommetje de dressing klaar door alle ingrediënten in een kommetje te mengen. Proeven of het naar je smaak is.
De tomaten in plakken snijden en in de slaschaal overdoen.
Giet de dressing over de tomaten en goed mengen. Knip de sprietjes bieslook in stukjes en strooi die over de tomaten.
Zet de schaal voor minstens 1 uur in de koelkast en serveer de tomaten koud.
Maak ondertussen in een kommetje de dressing klaar door alle ingrediënten in een kommetje te mengen. Proeven of het naar je smaak is.
De tomaten in plakken snijden en in de slaschaal overdoen.
Giet de dressing over de tomaten en goed mengen. Knip de sprietjes bieslook in stukjes en strooi die over de tomaten.
Zet de schaal voor minstens 1 uur in de koelkast en serveer de tomaten koud.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Eenvoudig en snel te maken, maar de tomaten moeten nog minstens 1 uur in de koelkast rusten. Deze tijd is niet meegerekend.
Iris Roelens zegt: