KookJij

Tomaten Jelly

Een heerlijk tomaten jelly recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 215 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten Jelly te bereiden

1).Meng in een grote kom ongeveer 150 cc tomatensap met de 2 eetlepels gelatine en roer dat heel goed door.
2).Doe de rest van het tomatensap in de sauspan met de suiker, zout, kruidenmengsel voor de inmaak, extra peper, chilisaus, citroensap en citroenzest en breng dat tot aan de kook en blijf roeren tot alles is opgelost in het tomatensap.
3).Giet de inhoud van de kom bij de inhoud van de sauspan en blijf roeren tot alle gelatine echt goed is opgelost.
4).Giet dan alles weer terug in de kom en zet dat koud weg tot de inhoud lobbig begint te worden.
5).Dat is het moment om de ui, knoflook, selderij en lenteui te mixen met de lobbige tomatenmassa.
6).Verdeel deze verkregen mix over de ingevette ramekins en zet die een 3 tal uren weg in de koelkast.
7).Stort dan de tomatenaspicjes op de klaarstaande borden uit.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Doe op de bordjes met aspicjes 3 groene asperges en wat plakjes ei en versier met wat gesnipperde peterselie.
Schenk hierbij een droge witte wijn met wat grassige aroma's, zoals bv een Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst