Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-paprika halfom taart
PT60M
Tomaten-paprika halfom taart
Een heerlijk tomaten-paprika halfom taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-paprika halfom taart te bereiden
Beleg met het bladerdeeg een taartvorm. Prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer over de helft een laagje mosterd over de taartbodem, ontvel de tomaten en haal de zaadjes en het vocht eruit. Snij de tomaten in partjes en schik ze op de mosterdhelft in de taartvorm tot alles goed gevuld is. De andere helft besmeren met de crème fraiche vermengd met de knoflookpuree. Beleg de crème fraiche helft met ontvelde paprika. Kruiden met peper en de provençaalse kruiden. Besprenkel dit alles met een straaltje olijfolie en maak het af door het bestrooien van de taart met de geraspte kaas.
25 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven op 225 C°.
25 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven op 225 C°.