KookJij

Tomaten pasta

Een heerlijk tomaten pasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten pasta te bereiden

In de kookpan flink veel water met een grote schep zout aan de kook laten komen.
Flinke scheut olijfolie in de hapjespan - daarbij de fijn gesneden knoflook - tomaat en ansjovis.
Op een zacht vuur zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren.
Verse pasta koken en afgieten - met wat aanhangend water bij de tomaten doen en mengen. Als laatste op smaak brengen met vers gemalen peper en zout en dan de peterselie erdoor mengen. Serveren en op een voorverwarmd bord nog een scheut mooie olijfolie erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy

Assy zegt:
Zout is alleen om de pasta te koken en de ansjovis afspoelen en als je niet wilt doe je ze er niet in.
:)
lia

lia zegt:
Ik lees : grote schep zout EN ansjovis filets
De tegenwoordige trend is : niet teveel zout .