Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-peulvruchtensoep
PT30M
Tomaten-peulvruchtensoep
Een heerlijk tomaten-peulvruchtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker anders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-peulvruchtensoep te bereiden
laat de linzen ongeveer 2 uur weken,kook de gerst 15 voor en bereid vervolgens de soep:Blancheer de tomaten,ontvel ze,verwijder de zaadjes en snij ze in kleine partjes.Snijd de ui in dunne plakjes,hak 1 teentje knoflook fijn en fruit het geheel in een braadpan in een scheutje olie samen met het tomatenvruchtvlees.Voeg na enkele minuten 1 theelepel tomatenpuree,de geweekte linzen,de voorgekoote,afgespoelde gerst,1 liter groentebouillon en wat zout en peper toe.Zet een deksel op de pan en laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten koken.Serveren met verse,gehakte basilicum en een scheutje olie.