Recept
« Terug naar recepten
Tomaten Risotto
PT30M
Tomaten Risotto
Een heerlijk tomaten risotto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joeri van Zoggel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
380 p.p. kCal energie
8 Gram eiwit
0,3 Gram vet
84 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
0,3 Gram vet
84 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten Risotto te bereiden
zet 1ltr bouillon op het vuur,
pluk de tomaatjes van de steeltjes af en leg ze in een vergiet. was de tomaatjes en toe ze in een pan zodat ze allemaal de bodem raken. vul de pan met water tot de helft van de tomaatjes, doe er zout bij. laat de tomaatjes rustig koken en let er op dat het water niet allemaal verdampt dat ze verbranden. als het water bijna verdampt is doe er dan (de door jouw gekozen) bouillon bij en giet het in de magimixer. en cutter de tomaatjes tot een gladde saus. giet weer terug in de pan en doe er bouillon bij en laat het rustig in koken, maak je saus op smaak met peper en zout. zet een pan klaar voor je risotto. doe een beetje olie in de pan en fruit de paprika en sjalot aan, blus het geheel af met witte wijn en doe daar de risotto bij. giet daar de bouillon op zodat de risotto onder het vocht staat. doe zout bij je risotto. laat dit 23 min rustig door koken. let er op af en toe er door heen roeren dat het niet aan de bodem verbrand. en voeg af en toe wat bouillon toe dat het niet droog komt te staan. na een kwartier kun je je saus bij je risotto toevoegen. laat dit de rest van de tijd mee garen, bij verbranding weer bouillon toevoegen. altijd na de 23min. controleren of je risotto gaar is. er kan altijd iets mis zijn gegaan in het gaar proces.
pluk de tomaatjes van de steeltjes af en leg ze in een vergiet. was de tomaatjes en toe ze in een pan zodat ze allemaal de bodem raken. vul de pan met water tot de helft van de tomaatjes, doe er zout bij. laat de tomaatjes rustig koken en let er op dat het water niet allemaal verdampt dat ze verbranden. als het water bijna verdampt is doe er dan (de door jouw gekozen) bouillon bij en giet het in de magimixer. en cutter de tomaatjes tot een gladde saus. giet weer terug in de pan en doe er bouillon bij en laat het rustig in koken, maak je saus op smaak met peper en zout. zet een pan klaar voor je risotto. doe een beetje olie in de pan en fruit de paprika en sjalot aan, blus het geheel af met witte wijn en doe daar de risotto bij. giet daar de bouillon op zodat de risotto onder het vocht staat. doe zout bij je risotto. laat dit 23 min rustig door koken. let er op af en toe er door heen roeren dat het niet aan de bodem verbrand. en voeg af en toe wat bouillon toe dat het niet droog komt te staan. na een kwartier kun je je saus bij je risotto toevoegen. laat dit de rest van de tijd mee garen, bij verbranding weer bouillon toevoegen. altijd na de 23min. controleren of je risotto gaar is. er kan altijd iets mis zijn gegaan in het gaar proces.