Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-runderhaasbrood
PT8M
Tomaten-runderhaasbrood
Een heerlijk tomaten-runderhaasbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
285 kCal energie
27 Gram eiwit
12 Gram vet
27 Gram eiwit
12 Gram vet
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gezond koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-runderhaasbrood te bereiden
Verwarm 1 el olie in een pan met zware bodem op matig vuur.
Doe er de helft van de uien in en zet dan het deksel op de pan en laat ze circa 5 min. zacht worden.
Voeg de tomaten, oregano, het venkelzaad, zout en wat peper toe.
Laat de tomatensaus zonder deksel ongeveer 40 min zachtjes sudderen tot hij tot circa 0,3 dl ingekookt is..
Passeer deze saus vervolgens door een zeef.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Vet een broodvorm van 12x20x7 cm met wat van de overgebleven olijfolie in.
Doe de haas met de tomatensaus in een kom.
Meng er de knoflook, de rest van de ui, peterselie, Tobasco, Worcester en ryaal peper door.
Doe er tenslotte de eiwitten bij en meng ze er met uw handen grondig door.
Vorm het mengsel tot een gladde dikke worst, leg hem in de vorm en druk hem aan alle kanten goed aan.
Bestrijk de bovenkant met de rset van de olijfolie, dek de vorm af met folie en laat hem dan circa 1 uur in de oven bakken tot hij door en door gaar is en een in het midden gestoken vleespen als hij er uitgenomen wordt, heet aanvoelt.
Laat de terrine circa 2uur tot kamertemperatuur afkoelen - en zet hem dan voor u hem opdient minstens 4 uur in de koelkast
Doe er de helft van de uien in en zet dan het deksel op de pan en laat ze circa 5 min. zacht worden.
Voeg de tomaten, oregano, het venkelzaad, zout en wat peper toe.
Laat de tomatensaus zonder deksel ongeveer 40 min zachtjes sudderen tot hij tot circa 0,3 dl ingekookt is..
Passeer deze saus vervolgens door een zeef.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Vet een broodvorm van 12x20x7 cm met wat van de overgebleven olijfolie in.
Doe de haas met de tomatensaus in een kom.
Meng er de knoflook, de rest van de ui, peterselie, Tobasco, Worcester en ryaal peper door.
Doe er tenslotte de eiwitten bij en meng ze er met uw handen grondig door.
Vorm het mengsel tot een gladde dikke worst, leg hem in de vorm en druk hem aan alle kanten goed aan.
Bestrijk de bovenkant met de rset van de olijfolie, dek de vorm af met folie en laat hem dan circa 1 uur in de oven bakken tot hij door en door gaar is en een in het midden gestoken vleespen als hij er uitgenomen wordt, heet aanvoelt.
Laat de terrine circa 2uur tot kamertemperatuur afkoelen - en zet hem dan voor u hem opdient minstens 4 uur in de koelkast