KookJij

Tomaten, ui en ei

Een heerlijk tomaten, ui en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten, ui en ei te bereiden

Fruit de ui en de knoflook (in schijfjes gesneden) in een koekenpan met een beetje olie.
Laat ze niet te bruin worden, iets meer dan glazig is oké.
Snij de tomaten in partjes en doe ze bij de ui in de koekenpan.
Je mag de tomaten ontvellen, maar echt nodig is het niet.
Laat het geheel een poosje pruttelen totdat de tomaten geheel zijn opgenomen.
Breek nu de eieren over het mengsel en schep het geheel om totdat de eieren goed gestold zijn en op temperatuur zijn gekomen.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Strooi vlak voor het opdienen de kruiden erover.
Een likje tomatenketchup mag er ook bij, maar is niet echt nodig.
Lekker op vier sneetjes brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst