Recept
« Terug naar recepten
Tomatenbavarois met gebakken scampi (Amuse)
PT90M
Tomatenbavarois met gebakken scampi (Amuse)
Een heerlijk tomatenbavarois met gebakken scampi (amuse) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenbavarois met gebakken scampi (Amuse) te bereiden
Bereiding:
Scampi’s schoonmaken, darmkanaaltje verwijderen. Knoflookteentjes uitpersen en met een scheutje olijfolie vermengen. Scampi’s licht bestrooien met peper en zout en in de olie marineren.
Bereiding Bavarois:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Pureer vruchtvlees van de pommodori-tomaten en voeg hierbij het tomatensap en de tomatenketchup en meng alles goed door elkaar.
Verwarm ¼ van deze massa en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg nu de rest van de tomatenmassa erbij, meng goed door elkaar en laat lobbig worden.
Klop intussen de room lobbig en spatel deze door het tomatenmensel. Breng op smaak met peper, zout en balsamico-azijn.
Doe deze massa in kleine soufflé-vormpjes en zet deze koud weg.
Bak de scampi’s.
Uitserveren:
Stort de tomatenbavarois op een koud klein bordje en leg er scampi’s naast.
Garneer met veldsla, tomatenjulienne en kerveltakje.
Scampi’s schoonmaken, darmkanaaltje verwijderen. Knoflookteentjes uitpersen en met een scheutje olijfolie vermengen. Scampi’s licht bestrooien met peper en zout en in de olie marineren.
Bereiding Bavarois:
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Pureer vruchtvlees van de pommodori-tomaten en voeg hierbij het tomatensap en de tomatenketchup en meng alles goed door elkaar.
Verwarm ¼ van deze massa en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg nu de rest van de tomatenmassa erbij, meng goed door elkaar en laat lobbig worden.
Klop intussen de room lobbig en spatel deze door het tomatenmensel. Breng op smaak met peper, zout en balsamico-azijn.
Doe deze massa in kleine soufflé-vormpjes en zet deze koud weg.
Bak de scampi’s.
Uitserveren:
Stort de tomatenbavarois op een koud klein bordje en leg er scampi’s naast.
Garneer met veldsla, tomatenjulienne en kerveltakje.