Recept
« Terug naar recepten
Tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes
PT20M
Tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes
Een heerlijk tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
483 kCal energie
2 Gram eiwit
19 Gram vet
66 Gram koolhydraten
2 Gram eiwit
19 Gram vet
66 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenrisotto met gebakken trostomaatjes te bereiden
1. Breng 1 l water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
2. Verhit 2 el olie. Fruit de ui en gedroogde tomaat ca. 2 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en verwarm ca. 1 minuut. Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar zodat alle korrels glanzen.
3. Schenk bouillon bij de risotto tot de rijst net onder staat. Blijven roeren! Voeg steeds een scheut bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen. Na 20 minuten is de risotto smeuïg.
4. Verhit de overige olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes aan takjes ca. 3 minuten; halverwege keren. Bestrooi ze met zout, peper en basilicum.
5. Schep de boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de tomatenrisotto over 4 borden en leg de takjes tomaat en basilicum erop.
2. Verhit 2 el olie. Fruit de ui en gedroogde tomaat ca. 2 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en verwarm ca. 1 minuut. Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar zodat alle korrels glanzen.
3. Schenk bouillon bij de risotto tot de rijst net onder staat. Blijven roeren! Voeg steeds een scheut bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen. Na 20 minuten is de risotto smeuïg.
4. Verhit de overige olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes aan takjes ca. 3 minuten; halverwege keren. Bestrooi ze met zout, peper en basilicum.
5. Schep de boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de tomatenrisotto over 4 borden en leg de takjes tomaat en basilicum erop.