Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade met basilicum
PT10M
Tomatensalade met basilicum
Een heerlijk tomatensalade met basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilayda unsal
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
yasmin ilayda
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade met basilicum te bereiden
1. Snijd de tomaten in horizontale dikke plakken en leg ze op 2 borden of op een serveerschaal.
2. Pluk de basilicum houd de kleinste blaadjes apart en stamp de rest met een snufje zout in een vijzel tot een dikke groene pasta.
3. Voeg heel geleidelijk de olijfolie en rode wijnazijn toe en blijf roeren tot je een heerlijk dikke basilicumolie hebt.
4. Proef, voeg naar smaak zout en peper toe, schep de olie op de tomaat en spreid hem met de achterkant van de lepel uit.
5. Kruimel of rasp er riccota of feta over.
6. Leg de resterende kleine blaadjes basilicum midden op de plakjes tomaat en serveer er warm knapperig brood bij.
2. Pluk de basilicum houd de kleinste blaadjes apart en stamp de rest met een snufje zout in een vijzel tot een dikke groene pasta.
3. Voeg heel geleidelijk de olijfolie en rode wijnazijn toe en blijf roeren tot je een heerlijk dikke basilicumolie hebt.
4. Proef, voeg naar smaak zout en peper toe, schep de olie op de tomaat en spreid hem met de achterkant van de lepel uit.
5. Kruimel of rasp er riccota of feta over.
6. Leg de resterende kleine blaadjes basilicum midden op de plakjes tomaat en serveer er warm knapperig brood bij.
Mijn kookverhaal (ilayda unsal)
Het is heel lekker gerecht voor in de zomer. Het is lekker fris en het brood geeft het toch een zachte bite.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
atje zegt: