Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade met pijnboompitten
PT15M
Tomatensalade met pijnboompitten
Een heerlijk tomatensalade met pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade met pijnboompitten te bereiden
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Maak de ui en lente-ui schoon en snijd ze in ringen.
Verkruimel de geitenkaas.
Roer de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Bak het spek in een droge koekenpan langzaam uit en rooster in een tweede koekenpan zonder vet de pijnboompitten.
Meng de plakjes tomaat voorzichtig met de ui en lente-ui en verdeel de salade over 4 bordjes.
Schenk de dressing er voorzichtig over.
Garneer de salade met de uitgebakken spekjes, geroosterde pijnboompitten en de verkruimelde geitenkaas.
Maak de ui en lente-ui schoon en snijd ze in ringen.
Verkruimel de geitenkaas.
Roer de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Bak het spek in een droge koekenpan langzaam uit en rooster in een tweede koekenpan zonder vet de pijnboompitten.
Meng de plakjes tomaat voorzichtig met de ui en lente-ui en verdeel de salade over 4 bordjes.
Schenk de dressing er voorzichtig over.
Garneer de salade met de uitgebakken spekjes, geroosterde pijnboompitten en de verkruimelde geitenkaas.