Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met balletjes
PT45M
Tomatensoep met balletjes
Pure nostalgie!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeroen Meus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met balletjes te bereiden
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de grof gesneden ui en look.
- Voeg grofgesneden wortel en selder toe, laat even meestoven.
- Snij de niet gepelde tomaten in stukken en voeg bij de groenten.
- Voeg tijm, laurier en tomatenpuree toe en overgiet met de kippenbouillon.
- Laat onder deksel 20 minuten sudderen.
- Haal laurier en tijm uit de soep en pureer ze of draai ze door de zeef.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Meng het gehakt met het ei en het paneermeel, kruid eventueel bij, maak er balletjes van.
- Laat de balletjes garen in de soep.
- Dien op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Suggestie : gebruik witte of groene selder, maar met blad.