KookJij

Tomatensoep met balletjes

Pure nostalgie!
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeroen Meus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met balletjes te bereiden

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de grof gesneden ui en look.
  2. Voeg grofgesneden wortel en selder toe, laat even meestoven.
  3. Snij de niet gepelde tomaten in stukken en voeg bij de groenten.
  4. Voeg tijm, laurier en tomatenpuree toe en overgiet met de kippenbouillon.
  5. Laat onder deksel 20 minuten sudderen.
  6. Haal laurier en tijm uit de soep en pureer ze of draai ze door de zeef.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  8. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel, kruid eventueel bij, maak er balletjes van.
  9. Laat de balletjes garen in de soep.
  10. Dien op.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Suggestie : gebruik witte of groene selder, maar met blad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst