Dit is één van mijn meest favoriete soepen. Snel klaar door het gebruik van blik.
In plaats van mascarpone kun je ook goed roomkaas naturel gebruiken. Of roomkaas light. Dan heeft de soep minder caloriën maar de smaak verandert natuurlijk ook.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met mascarpone en pesto
PT20M
Tomatensoep met mascarpone en pesto
Italiaanse tomatensoep met een diepe tomatensmaak. Deze vegetarische soep wordt gemaakt van tomatenblokjes of gepelde tomaten uit blik met gedroogde tomaten, rode pesto en mascarpone.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
275 kCal energie
5 Gram eiwit
23 Gram vet
11 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
23 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met mascarpone en pesto te bereiden
- Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in de pan en bak hiein de uisnippers en de knoflook glazig.
- Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten hieraan toe.
- Doe er 600 ml. water bij, samen met de twee bouillontabletten.
- Breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken.
- Roer de mascarpone en de pesto door de soep.
- Pureer de soep en verwarm de soep nog even door.
- Breng op smaak met peper.
- Garneer de soep met basilicum, eventueel in reepjes gesneden.
Erika zegt:
Groetjes,
Erika