KookJij

Tomatensoep met mascarpone en pesto

Italiaanse tomatensoep met een diepe tomatensmaak. Deze vegetarische soep wordt gemaakt van tomatenblokjes of gepelde tomaten uit blik met gedroogde tomaten, rode pesto en mascarpone.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie: 275 kCal energie
5 Gram eiwit
23 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met mascarpone en pesto te bereiden

  1. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en bak hiein de uisnippers en de knoflook glazig.
  3. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten hieraan toe.
  4. Doe er 600 ml. water bij, samen met de twee bouillontabletten.
  5. Breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken.
  6.   Roer de mascarpone en de pesto door de soep.
  7. Pureer de soep en verwarm de soep nog even door.
  8. Breng op smaak met peper.
  9. Garneer de soep met basilicum, eventueel in reepjes gesneden.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is één van mijn meest favoriete soepen. Snel klaar door het gebruik van blik.
In plaats van mascarpone kun je ook goed roomkaas naturel gebruiken. Of roomkaas light. Dan heeft de soep minder caloriën maar de smaak verandert natuurlijk ook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erika

Erika zegt:
Hoi Petra, Ik baalde ontzettende toen Smulweb opgeheven werd. Want toen gebruikte ik altijd al jouw recepten. Bij toeval heb ik je weer gevonden en kan ik weer jouw heerlijke gerechten uitproberen.
Groetjes,
Erika