Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met olijven en paprika
PT20M
Tomatensoep met olijven en paprika
Een heerlijk tomatensoep met olijven en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met olijven en paprika te bereiden
Overgiet de tomaten met kokend water en trek de velletjes eraf.Pureer de tomaten met de staafmixer en zeef ze boven een kom.Was de paprika en snijd ze in kleine stukjes.Pel en snipper de ui.Snijd de chorizo in zeer kleine blokjes.Snijd de olijven in plakjes.Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paprika,ui,runderpoelet en de blokjes chorizo in 5 min.op laag vuur.Voeg de paprikapoeder,tomatenpuree en de suiker toe en bak alles nog 1 min.Voeg de gepureerde tomaten,bouillon,wijn en het sinaasappelsap toe en breng het aan de kook.Laat de soep 2 1/2 uur zachtjes koken (zonder deksel).Geregeld roeren.Breng de soep op smaak met peper en zout en vlak voor het serveren de plakjes olijf erop.
piet zegt:
Piet