Tomatensoep is van alle soepen de populairste soort. Een kok van cateraar Albron heeft het recept hiervoor zo samengesteld dat het aan de criteria van het Vinkje voldoet
Dit recept is door een voedingskundige getoetst en voldoet met de beschreven ingrediënten en bereidingswijze aan alle gestelde eisen. Indien je zelf de hoeveelheden of ingrediënten aanpast kan het zijn dat het gerecht niet meer voldoet.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje)
PT30M
Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje)
Fijn dat lekker ook zo gezond kan zijn.
Houd je van soep als voorgerecht, maar wil je wel een gezondere variant? Probeer in dat geval eens deze tomatensoep met prei en basilicum.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Internet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met prei en basilicum (Het vinkje) te bereiden
- Snij de prei en basilicumblaadjes fijn.
- Bereid de groentebouillon, voeg de tomaten uit blik toe en blender de soep (er mogen nog stukjes inzitten).
- Breng de soep tegen de kook aan en breng deze op smaak met zout en peper, maar gebruik niet meer dan 1 theelepel zout.
- Voeg als laatste de prei en crème fraîche toe.