Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met rode wijn en dragon
PT40M
Tomatensoep met rode wijn en dragon
Een heerlijk tomatensoep met rode wijn en dragon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met rode wijn en dragon te bereiden
Pel en snipper de uien.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Smelt de boter in een soeppan en voeg de ui en de tomaat toe.
Laat ze zachtjes 2 min. smoren.
Schenk de wijn in de pan, voeg de fonf, 1 1/2 dl water, laurierblaadjes, 2 takjes dragon en de tijm toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep ca 20 min. zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en het takje tijm en pureer de soep of wrijf de soep door een zeef.
Breng de soep weer aan de kook.
Hak de rest van de dragonblaadjes fijn en doe ze in de soep.
Breng de soep met peper, zout en evntueel een extra scheutje wijn op smaak.
Schep de soep in borden en schep een lepel room in het midden.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Smelt de boter in een soeppan en voeg de ui en de tomaat toe.
Laat ze zachtjes 2 min. smoren.
Schenk de wijn in de pan, voeg de fonf, 1 1/2 dl water, laurierblaadjes, 2 takjes dragon en de tijm toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep ca 20 min. zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en het takje tijm en pureer de soep of wrijf de soep door een zeef.
Breng de soep weer aan de kook.
Hak de rest van de dragonblaadjes fijn en doe ze in de soep.
Breng de soep met peper, zout en evntueel een extra scheutje wijn op smaak.
Schep de soep in borden en schep een lepel room in het midden.