Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met verse basilicum
PT30M
Tomatensoep met verse basilicum
Een heerlijk tomatensoep met verse basilicum recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met verse basilicum te bereiden
Ontvel de tomaten.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Fruit de ui 5 min. onder voortdurend roeren.
Roer de tomaten en het knoflook erdoor en voeg dan de bouillon, witte wijn en tomatenpuree toe; voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel half op de pan en laat alles 20 min. koken onder af en toe roeren.
Pureer de soep en het basilicum in een keukenmachine.
Meng de room door de soep en verhit de soep onder voortdurend roeren.
Laat de soep niet meer koken.
Controleer de dikte van de soep en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Giet de soep in kommen en garneer met de hele blaadjes basilicum.
Serveer meteen.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Fruit de ui 5 min. onder voortdurend roeren.
Roer de tomaten en het knoflook erdoor en voeg dan de bouillon, witte wijn en tomatenpuree toe; voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel half op de pan en laat alles 20 min. koken onder af en toe roeren.
Pureer de soep en het basilicum in een keukenmachine.
Meng de room door de soep en verhit de soep onder voortdurend roeren.
Laat de soep niet meer koken.
Controleer de dikte van de soep en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Giet de soep in kommen en garneer met de hele blaadjes basilicum.
Serveer meteen.