Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met zoete puntpaprika
PT20M
Tomatensoep met zoete puntpaprika
Een heerlijk tomatensoep met zoete puntpaprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met zoete puntpaprika te bereiden
De ui snipperen en in een eetlepel olie zachtjes verwarmen. Als de ui glazig is de in stukjes gesneden puntpaprika toevoegen en meebakken. Tomatenpuree en bouillon toevoegen en met een staafmixer de ui en paprika in de soep glad pureren. Worchestershiresaus en kookroom toevoegen en het vuur uitdraaien.
In een paar lepels olijfolie wat groene kruiden even laten weken. Hiermee het brood insmeren en dit in de oven of in een pan aan beide kanten bakken. Het brood bestrooien met geraspte kaas en dit laten smelten. Soep inscheppen en stukje kruidenbrood met kaas erop leggen.
In een paar lepels olijfolie wat groene kruiden even laten weken. Hiermee het brood insmeren en dit in de oven of in een pan aan beide kanten bakken. Het brood bestrooien met geraspte kaas en dit laten smelten. Soep inscheppen en stukje kruidenbrood met kaas erop leggen.