Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep van de Chinees
PT20M
Tomatensoep van de Chinees
Een heerlijk tomatensoep van de chinees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
chinese leerling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep van de Chinees te bereiden
Deze tomatensoep wordt in veel Chinese restaurants geserveerd.
Bak een omelet. (Kluts daarvoor het ei met de peper en het zout in een kommetje los. Verhit - op een matig hoge hittebron - een halve eetlepel olie in een koekenpan en giet het ei er in. Wacht tot de onderkant goudgeel en de bovenkant gestold is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudgeel.)
Laat de omelet afkoelen.
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
Verhit een eetlepel olie in een gewone kookpan en fruit de gesnipperde ui er glazig in.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die al roerend even mee met de uiensnippers.
Blijf roeren en giet de bouillon in de pan.
Voeg de ketjap, de azijn, de suiker, het gemberpoeder en de appelmoes toe.
Breng de soep aan de kook en zet daarna de hittebron laag.
Intussen:
Snijd de omelet in korte reepjes: Rol daarvoor de omelet op. Snijd 'm overdwars in dunne ronde plakken (circa 1/2 centimeter dik). Snijd de plakken ei door midden. ( Tip: Laat de ronde plakken tijdens het snijden achter elkaar op de snijplank liggen zoals ze 'vallen' , dan kunnen ze later in één beweging allemaal door midden gesneden worden).
Snijd de prei in dunne ringetjes of sliertjes. (Snijd daarvoor een dun stuk prei in dunne ronde plakjes (zo dik als een euro) en maak de ringetjes er met de vingers uit los. Snijd een dik stuk prei in de lengte doormidden of in vieren en de stukken prei vervolgens dwars in smalle plakjes.)
Roer een papje van de maïzena en 2 -3 eetlepels water.
Roer in de soep en giet het maïzena-papje er bij.
Blijf roeren tot de soep weer even goed doorgekookt heeft en zet daarna de hittebron uit.
Voeg sambal naar smaak toe.
Roer de reepjes prei en ei door de soep of verdeel ze over kommen en schep de soep er over.
Bak een omelet. (Kluts daarvoor het ei met de peper en het zout in een kommetje los. Verhit - op een matig hoge hittebron - een halve eetlepel olie in een koekenpan en giet het ei er in. Wacht tot de onderkant goudgeel en de bovenkant gestold is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudgeel.)
Laat de omelet afkoelen.
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
Verhit een eetlepel olie in een gewone kookpan en fruit de gesnipperde ui er glazig in.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die al roerend even mee met de uiensnippers.
Blijf roeren en giet de bouillon in de pan.
Voeg de ketjap, de azijn, de suiker, het gemberpoeder en de appelmoes toe.
Breng de soep aan de kook en zet daarna de hittebron laag.
Intussen:
Snijd de omelet in korte reepjes: Rol daarvoor de omelet op. Snijd 'm overdwars in dunne ronde plakken (circa 1/2 centimeter dik). Snijd de plakken ei door midden. ( Tip: Laat de ronde plakken tijdens het snijden achter elkaar op de snijplank liggen zoals ze 'vallen' , dan kunnen ze later in één beweging allemaal door midden gesneden worden).
Snijd de prei in dunne ringetjes of sliertjes. (Snijd daarvoor een dun stuk prei in dunne ronde plakjes (zo dik als een euro) en maak de ringetjes er met de vingers uit los. Snijd een dik stuk prei in de lengte doormidden of in vieren en de stukken prei vervolgens dwars in smalle plakjes.)
Roer een papje van de maïzena en 2 -3 eetlepels water.
Roer in de soep en giet het maïzena-papje er bij.
Blijf roeren tot de soep weer even goed doorgekookt heeft en zet daarna de hittebron uit.
Voeg sambal naar smaak toe.
Roer de reepjes prei en ei door de soep of verdeel ze over kommen en schep de soep er over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
h.karremans zegt:
2de keer heb ik 2 blikjes tomatenpuree gebruikt, dit naar eigen smaak en het was voor ons nog lekkerder ;)
gast zegt: