Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep
PT20M
Tomatensoep
Een heerlijk tomatensoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
368
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep te bereiden
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken (of koop 4 blikjes ontvelde tomaten bij de Aldi en snij deze in stukken) Snij het kleine uitje in stukken. Schil de aardappel en snij deze in stukken.
Gooi dit alles in een soeppan met de boerensoepgroenten erbij. Beetje zout erbij, klein beetje water (zodat het niet aanbakt) en 30 min laten koken met deksel op de pan op zach vuur, afentoe roeren.
Haal pan van het vuur af en pureer de inhoud van de pan met een staafmixer of met de keukenmachine, maak er een gladde pap van.
Leng de pap aan met water tot de gewenste dikte en laat het weer even koken.
Doe de 4 blokjes rundvleesbouillon in de soep (beetje verkruimelen) en de vermicelli en de balletjes (die je hebt gemaakt met gehakt en peper en zout). Nu nog even laten koken tot alles gaar is.
Eet smakelijk :)
Gooi dit alles in een soeppan met de boerensoepgroenten erbij. Beetje zout erbij, klein beetje water (zodat het niet aanbakt) en 30 min laten koken met deksel op de pan op zach vuur, afentoe roeren.
Haal pan van het vuur af en pureer de inhoud van de pan met een staafmixer of met de keukenmachine, maak er een gladde pap van.
Leng de pap aan met water tot de gewenste dikte en laat het weer even koken.
Doe de 4 blokjes rundvleesbouillon in de soep (beetje verkruimelen) en de vermicelli en de balletjes (die je hebt gemaakt met gehakt en peper en zout). Nu nog even laten koken tot alles gaar is.
Eet smakelijk :)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tommeke zegt:
Groetjes Jeannine alias Tommeke:p;)
securityangel zegt:
tommeke zegt:
Groetjes Jeannine alias Tommeke:p;)
Carla zegt:
liske zegt:
Maurice zegt:
2 kg tomaten
2 middel grote uien
2 bouillon blokken
water
1 eetlepel tomatenketchup
ui snijden. Tomaten + ui + bouillon in ketel gevuld met 1/3 water v/d ketel inhoud. Op hoog vuur koken laten tot alles heel goed gaar is, zeker 1 uur. Dan purereer met staafmixer. Soep zeefen. Soep weer aanzetten en roeren + 1 eetlepel ketchup en weer laten koken en klaar. evt nog wat bouillon voor de smaak.
laura zegt:
maurice zegt:
Sliek zegt:
whhendriks zegt: