Recept
« Terug naar recepten
Tomatentaart
PT45M
Tomatentaart
Een heerlijk tomatentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.Meng de bloem met een snufje zout,boter 2 el.water en de eidooier in de keukenmachine tot een soepel deeg.Rol het deeg uit op een bloem bestoven werkblad en bekleed de,ingevette taartbodem (20 cm) met het deeg.Bestrijk de bodem met de geitenkaas.Halveer de tomaten,verwijder de zaadjes en leg de tomaten dakpansgewijs in een cirkel in de taartbodem.Strooi er de tijm,peper en zout naar smaak over en druppel de olijfolie over.Zet de taartvorm iets onder het mideen in de oven en bak de taart in 30-35 min.goudbruin.
Lekker met een groene salade met venkel.
Lekker met een groene salade met venkel.