Recept
« Terug naar recepten
Tompouce met asperges
PT60M
Tompouce met asperges
Een heerlijk tompouce met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tompouce met asperges te bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Verwarm de oven voor op 220 graden.Kook 2 eieren hard,pel ze en hak ze grof.Snijd de ham in kleine dunne reepjes.Hak de peterselie fijn.Meng het gehakte ei met de ham en peterselie.Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.Leg de asperges in een platte pan en zet ze op met koud water,een beetje zout en een snuf suiker.Laat ze 10 minuten koken en draai vervolgens het vuur uit.Laat ze afgedekt 20 minuten in het hete water nagaren.Snijd de asperges in stukken van 6 centimeter.Halveer intussen de plakjes bladerdeeg,leg de twee stukken op elkaar en rol ze iets uit,tot rechthoekige lapjes van 12x6 centimeter.Bestrijk ze met eidooier en bestrooi met het amandelschaafsel en zout.Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en knapperig.Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzing op de verpakking.Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs door.Beleg de onderste helft met stukken asperge,verdeel het eimengsel erover en giet er vervolgens enkele lepels saus overheen.Bedek met de bovenkant van het bladerdeeg.