Recept
« Terug naar recepten
Tompouce met oude maltwhiskey
PT45M
Tompouce met oude maltwhiskey
Heerlike Tompouce met oude maltwhiskey
Bereiding
Hoe Tompouce met oude maltwhiskey te bereiden
Voorbereiding:
Het bladerdeeg bakken in een voorverwarmde oven 185 ° C bedekt met een tweede bakplaat om sterke opzwelling te vermijden. De melk met de vanille tot het kookpunt brengen. De eigelen mengen met de suiker, bloem toevoegen en flink kloppen, de whisky toevoegen, de kokende melk toevoegen en enkele minuten laten doorkoken op fel vuur, flink roeren. Het vuur uitdraaien en bestrooien met een beetje bloemsuiker om velvorming te vermijden.
Bereiding:
De eiwitten opkloppen tot sneeuw met een snuifje zout, de kokende siroop toevoegen en verder laten kloppen tot afkoeling. Het bladerdeeg bestrooien met bloemsuiker en even laten karameliseren onder de grill van de oven. De helft van het bladerdeeg bedekken met de room en toedekken met de andere helft van de bladerdeeg, gekarameliseerde kant naar boven. De zijkanten netjes afwerken.
Het bladerdeeg bakken in een voorverwarmde oven 185 ° C bedekt met een tweede bakplaat om sterke opzwelling te vermijden. De melk met de vanille tot het kookpunt brengen. De eigelen mengen met de suiker, bloem toevoegen en flink kloppen, de whisky toevoegen, de kokende melk toevoegen en enkele minuten laten doorkoken op fel vuur, flink roeren. Het vuur uitdraaien en bestrooien met een beetje bloemsuiker om velvorming te vermijden.
Bereiding:
De eiwitten opkloppen tot sneeuw met een snuifje zout, de kokende siroop toevoegen en verder laten kloppen tot afkoeling. Het bladerdeeg bestrooien met bloemsuiker en even laten karameliseren onder de grill van de oven. De helft van het bladerdeeg bedekken met de room en toedekken met de andere helft van de bladerdeeg, gekarameliseerde kant naar boven. De zijkanten netjes afwerken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
bobby zegt:
banketbakker henny zegt: