KookJij

Tompouce met oude maltwhiskey

Heerlike Tompouce met oude maltwhiskey
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tompouce met oude maltwhiskey te bereiden

Voorbereiding:
Het bladerdeeg bakken in een voorverwarmde oven 185 ° C bedekt met een tweede bakplaat om sterke opzwelling te vermijden. De melk met de vanille tot het kookpunt brengen. De eigelen mengen met de suiker, bloem toevoegen en flink kloppen, de whisky toevoegen, de kokende melk toevoegen en enkele minuten laten doorkoken op fel vuur, flink roeren. Het vuur uitdraaien en bestrooien met een beetje bloemsuiker om velvorming te vermijden.

Bereiding:
De eiwitten opkloppen tot sneeuw met een snuifje zout, de kokende siroop toevoegen en verder laten kloppen tot afkoeling. Het bladerdeeg bestrooien met bloemsuiker en even laten karameliseren onder de grill van de oven. De helft van het bladerdeeg bedekken met de room en toedekken met de andere helft van de bladerdeeg, gekarameliseerde kant naar boven. De zijkanten netjes afwerken.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Het schuim moet door de bakkerroom geroerd worden. 20 gr wiskey op 900 gr bakkerroom is te verwaarlozen aan alcohol. En daarbij komt nog dat deze in de hete room toegevoegd, dus de alcohol is geheel weg. Gebruik wel een goede wiskey:p
Dayenne

Dayenne zegt:
Kan iemand mij vertellen wat je met het eiwitmengsel moet doen?
hns

hns zegt:
Ik ben gek op malt, maar maakt het uit van welke kust/plaats dat komt in Schotland? Vrnd grt Hans de Vos:):)
Kevin

Kevin zegt:
Gaat er whiskey bij?
Dadelijk loopt mijn bezoek zingend de deur uit!:?
liske

liske zegt:
Inderdaad een goede vraag, Tonneke. Jammer dat er niet op gereageerd wordt door Bobby!!
Tonneke

Tonneke zegt:
Lijkt me wel lekker, maar een vraagje, wat moet je met dat eiwitmengsel doen?
bobby

bobby zegt:
Het is inderdaad zonde om goede en dure whiskey te gebruiken. Maar als je zo'n hele goedkope whiskey met een erg scherpe smaak ervoor gebruikt, is de tompouce een stuk minder lekker.
nickela

nickela zegt:
Is dat niet zonde van zo'n goede whiskey???proef je uberhaupt wel het verschil tussen goede en goedkopere whiskey???dit is geen negatief commentaar maar een vraag. de malt ( single ) drink ik liever na het eten