Recept
« Terug naar recepten
Tongfilets in pompoensaus
PT40M
Tongfilets in pompoensaus
Een heerlijk tongfilets in pompoensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilets in pompoensaus te bereiden
Strooi zout en peper over de tongfilets,leg op elke filet een blokje truffel,rol de filet op en prik hem vast met een stokje.haal de 18 rolletjes door de geklopte eieren en dan door het paneermeel en bak ze in een ruime hoeveelheid olie.Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.Snijd de ui in dunne plakjes en stoof deze gaar in een hapjes pan met deksel op een laag vuur in een scheutje olie,1 eetlepel wijnazijn,1/2 eetlepel suiker,scheutje groentebouillon en een snufje zout.Stoom de in plakjes gesneden pompoen gaar en pureer hem tot een sausje met 1/3 deel van een glas visbouillon,zout,peper en 1 theelpel olijfolie.verwijder de stokjes uit de rolletjes en serveer ze op een bedje van pompoensaus met gestoofde ui.