Recept
« Terug naar recepten
Tongfilets met sinaasappel bieslooksaus
PT20M
Tongfilets met sinaasappel bieslooksaus
Een heerlijk tongfilets met sinaasappel bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilets met sinaasappel bieslooksaus te bereiden
De oven voorverwarmen op 200° C
Schil de wortel, snijd in de lengte 8 dunne plakken af. Blancheer deze plakken ca. 1 minuut in kokend water met zout en suiker. Bestrooi de filets met zout en rol ze op. Omwikkel ze met de wortelrepen. Snijd eventueel de wortelrepen op goede lengte af. Hak de sjalotjes fijn. Leg de helft van de sjalotjes op de bodem van een vuurvast ingevet schaaltje, voeg de wijn toe en leg de visrolletjes hierop. Leg de rolletjes zo dat de naad van de wortel naar onderen licht anders gaan ze los, Bedek alles met aluminium folie en laat de het geheel in ongeveer 15 minuten gaar worden in een hete oven. Maak intussen de saus.
Bereiding saus:
Snijd van 1 sinaasappel het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit. Pers de rest van de sinasappels uit. Laat de rest van de sjalotten samen met de wijnazijn, sinaasappelsap en bekertje slagroom wat inkoken. Roer er dan op een klein vuurtje klontje voor klontje de koude boter door. Hak de bieslook fijn en voeg dit dan aan de saus toe. Maak de saus eventueel af met wat zout peper. Verdeel de saus over vier verwarmde bordjes. Leg de visrolletjes in de saus en garneer ieder bordje met partjes sinasappel en sprietjes bieslook.
Eet smakelijk
Schil de wortel, snijd in de lengte 8 dunne plakken af. Blancheer deze plakken ca. 1 minuut in kokend water met zout en suiker. Bestrooi de filets met zout en rol ze op. Omwikkel ze met de wortelrepen. Snijd eventueel de wortelrepen op goede lengte af. Hak de sjalotjes fijn. Leg de helft van de sjalotjes op de bodem van een vuurvast ingevet schaaltje, voeg de wijn toe en leg de visrolletjes hierop. Leg de rolletjes zo dat de naad van de wortel naar onderen licht anders gaan ze los, Bedek alles met aluminium folie en laat de het geheel in ongeveer 15 minuten gaar worden in een hete oven. Maak intussen de saus.
Bereiding saus:
Snijd van 1 sinaasappel het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit. Pers de rest van de sinasappels uit. Laat de rest van de sjalotten samen met de wijnazijn, sinaasappelsap en bekertje slagroom wat inkoken. Roer er dan op een klein vuurtje klontje voor klontje de koude boter door. Hak de bieslook fijn en voeg dit dan aan de saus toe. Maak de saus eventueel af met wat zout peper. Verdeel de saus over vier verwarmde bordjes. Leg de visrolletjes in de saus en garneer ieder bordje met partjes sinasappel en sprietjes bieslook.
Eet smakelijk