Recept
« Terug naar recepten
Tongfilets op Florentijnse wijze
PT70M
Tongfilets op Florentijnse wijze
Een heerlijk tongfilets op florentijnse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongfilets op Florentijnse wijze te bereiden
Voor de veloutésaus: de ui fijnhakken en fruiten in de boter. Bloem toevoegen tot al de boter is opgenomen. De bouillon erbij gieten en al roerend aan de kook brengen. Op een zacht vuur 15 minuten laten sudderen, af en toe het velletje, verwijderen. De room tot de helft inkoken, bij de bouillon voegen, kruiden met witte peper en zout en zeven. De parmezaan eronder mixen tot een mooie, gladde veloutésaus.
De olijfolie, spinazie en witte wijn in een pan verhitten. Twee geperste teentjes knoflook erdoor mengen en op zacht vuur laten slinken. Laten uitlekken in een zeef.
Een vuurvaste schotel inwrijven met de boter. De tongfilets erin leggen, besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout. Een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C laten garen.
De spinazie in het midden van het bord schikken. De tongfilets erop leggen en de veloutésaus erover gieten.
De olijfolie, spinazie en witte wijn in een pan verhitten. Twee geperste teentjes knoflook erdoor mengen en op zacht vuur laten slinken. Laten uitlekken in een zeef.
Een vuurvaste schotel inwrijven met de boter. De tongfilets erin leggen, besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout. Een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C laten garen.
De spinazie in het midden van het bord schikken. De tongfilets erop leggen en de veloutésaus erover gieten.