Recept
« Terug naar recepten
Tongrolletjes met citroensaus
PT45M
Tongrolletjes met citroensaus
Een heerlijk tongrolletjes met citroensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongrolletjes met citroensaus te bereiden
Rol de tongen met de huidzijde naar binnen op.
Bestrijk een ovenvaste schaal met boter en zet de rolletjes er naast elkaar in.
Overgiet ze met nouilly prat en visbouillon.
Zet de schaal 8-10 min in een op 220 graden C. voorverwarmde oven.
Snijd de buitenste schil van de citroenen in dunne reepjes, blancheer in kokend water en konfijt ze daarna 15 min. op een laag vuur in een suikersiroop die is gemaakt van water en suiker.
Pers de citroenen uit.
Laat het sap op hoog vuur tot de helft inkoken.
Haal de tongrolletjes uit de schaal en houd ze warm.
Laat het vocht uit de schaal tot de helft inkoken.
Roer er het ingekookte citroensap door en klop er VAN HET VUUR AF 100 gram stukjes boter door.
Zeef de lichtgebonden saus.
Maak de spinazie schoon, was hem, laat hem uitlekken en daarna op hoog vuur slinken in 75 gram boter.
Breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.
Schil één citroen tot op het vruchtvlees.
Snijd de partjes los tussen de vliezen.
Schep de citroensaus op de voorverwarmde borden.
Leg op ieder bord 3 tongrolletjes en drie bolletjes spinazie.
Garneer met de partjes citroen en de gekonfijte citroenschilletjes
Bestrijk een ovenvaste schaal met boter en zet de rolletjes er naast elkaar in.
Overgiet ze met nouilly prat en visbouillon.
Zet de schaal 8-10 min in een op 220 graden C. voorverwarmde oven.
Snijd de buitenste schil van de citroenen in dunne reepjes, blancheer in kokend water en konfijt ze daarna 15 min. op een laag vuur in een suikersiroop die is gemaakt van water en suiker.
Pers de citroenen uit.
Laat het sap op hoog vuur tot de helft inkoken.
Haal de tongrolletjes uit de schaal en houd ze warm.
Laat het vocht uit de schaal tot de helft inkoken.
Roer er het ingekookte citroensap door en klop er VAN HET VUUR AF 100 gram stukjes boter door.
Zeef de lichtgebonden saus.
Maak de spinazie schoon, was hem, laat hem uitlekken en daarna op hoog vuur slinken in 75 gram boter.
Breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.
Schil één citroen tot op het vruchtvlees.
Snijd de partjes los tussen de vliezen.
Schep de citroensaus op de voorverwarmde borden.
Leg op ieder bord 3 tongrolletjes en drie bolletjes spinazie.
Garneer met de partjes citroen en de gekonfijte citroenschilletjes