Recept
« Terug naar recepten
Tonijn- en ricottaballetjes met paprika's
PT45M
Tonijn- en ricottaballetjes met paprika's
Een heerlijk tonijn- en ricottaballetjes met paprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn- en ricottaballetjes met paprika's te bereiden
Gaar de paprika's in hun geheel in een hete oven op 240°C gedurende 30 minuten. Draai ze zo vaak om totdat het vel bruin is gekleurd. Pel de paprika's, verwijder de steel en de zaadlijsten, snijd ze in fijne reepjes en breng op smaak met een beetje gehakte peterselie, schijfjes knoflook, wat olie en een snuifje zout. Voeg de olijven toe.
Laat de tonijn uitlekken terwijl de paprika's in de oven zitten. Meng de tonijn in een kom met de ricotta, parmezaan, ei, flink wat gehakte peterselie en een beetje broodkruim. Vermeng alle ingrediënten goed en kruid af met peper en zout.
Maak kleine platte balletjes van dit mengel en haal elk balletje door het broodkruim. Bak ze in hete olie aan beide zijden. Dien op met de paprika's.
Laat de tonijn uitlekken terwijl de paprika's in de oven zitten. Meng de tonijn in een kom met de ricotta, parmezaan, ei, flink wat gehakte peterselie en een beetje broodkruim. Vermeng alle ingrediënten goed en kruid af met peper en zout.
Maak kleine platte balletjes van dit mengel en haal elk balletje door het broodkruim. Bak ze in hete olie aan beide zijden. Dien op met de paprika's.