Recept
« Terug naar recepten
Tonijn in tomatensaus
PT40M
Tonijn in tomatensaus
Een heerlijk tonijn in tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tonijn in tomatensaus te bereiden
1. Breng de tomatencoulis aan de kook met de ui en de gepelde maar hele teentjes knoflook. Voeg er de marjolein of oregano aan toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de olijfolie aan toe en zeef door een puntzeef. Kruid met peper en zout.
2. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
3. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water.
4. Schik de plakjes aardappel in een ovenschotel. Leg er de gekruide tonijn op en leg er de broccoliroosjes omheen. Doe er de tomatensaus bij.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 200°C.
6. Werk af met blokjes tomaat en fijngesneden lente-uitjes.
2. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
3. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water.
4. Schik de plakjes aardappel in een ovenschotel. Leg er de gekruide tonijn op en leg er de broccoliroosjes omheen. Doe er de tomatensaus bij.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 200°C.
6. Werk af met blokjes tomaat en fijngesneden lente-uitjes.