Recept
« Terug naar recepten
Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen
PT30M
Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen
Een heerlijk tonijn met asperges en nieuwe aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen te bereiden
Was zorgvuldig de aardappelen en leg ze in een ovenschaal met de knoflook en 20g olie. Voeg zout toe en bak ze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Maak de asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en kook de punten een 20-tal minuten in gezouten water.
Laat de asperges uitlekken. Houd twee eetlepels van het kookvocht apart. Snijd de grootste aspergepunten in twee en meng vervolgens in een kleine kom de mosterd, de overige olie en de eetlepels kookvocht.
Snijd de nieuwe aardappelen in twee en leg ze samen met de aspergepunten op een schotel. Laat de tonijn uitlekken en snijd hem in stukjes. Voeg deze toe aan de schotel en besprenkel tenslotte het geheel met de mosterdsaus.
Maak de asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en kook de punten een 20-tal minuten in gezouten water.
Laat de asperges uitlekken. Houd twee eetlepels van het kookvocht apart. Snijd de grootste aspergepunten in twee en meng vervolgens in een kleine kom de mosterd, de overige olie en de eetlepels kookvocht.
Snijd de nieuwe aardappelen in twee en leg ze samen met de aspergepunten op een schotel. Laat de tonijn uitlekken en snijd hem in stukjes. Voeg deze toe aan de schotel en besprenkel tenslotte het geheel met de mosterdsaus.