Recept
« Terug naar recepten
Tonijn Tartaar (Versie JA)
PT30M
Tonijn Tartaar (Versie JA)
Een heerlijk tonijn tartaar (versie ja) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn Tartaar (Versie JA) te bereiden
De gember,citrus zeste,en sjalot zeer fijn snijden en in een afsluitbare doos doen.
De tonijn zeer klein snijden en in een afsluitbare doos doen
De citroenen of limoenen uitpersen tot de benodigde hoeveelheid.
De avocado schillen,ontpitten en in kleine blokjes snijden en samen met het sap van de citroenen bewaren in goed
afsluitbare doos.De citrus-sappen in de avocado verhinderen de avocado tot bruinkleuring (net zoals bij een appel).Zelf doe ik de losse avocado-pit ook nog bij de fijn-
gesneden avocado.
Dit zetten we allemaal weg in ijskast totdat we het gaan uitserveren.
Pas op dat moment doen we alles voorzichtig bij elkaar en verdelen dat met een ring op de bordjes (of als quenelle).
Zowel het tonijnmengsel als de saus lichtjes zouten met
kosjer zout en flink peperen met zwarte peper.
De fijngesneden bieslook door de sour cream roeren en bij de tonijn-tartaar geven.
De tonijn zeer klein snijden en in een afsluitbare doos doen
De citroenen of limoenen uitpersen tot de benodigde hoeveelheid.
De avocado schillen,ontpitten en in kleine blokjes snijden en samen met het sap van de citroenen bewaren in goed
afsluitbare doos.De citrus-sappen in de avocado verhinderen de avocado tot bruinkleuring (net zoals bij een appel).Zelf doe ik de losse avocado-pit ook nog bij de fijn-
gesneden avocado.
Dit zetten we allemaal weg in ijskast totdat we het gaan uitserveren.
Pas op dat moment doen we alles voorzichtig bij elkaar en verdelen dat met een ring op de bordjes (of als quenelle).
Zowel het tonijnmengsel als de saus lichtjes zouten met
kosjer zout en flink peperen met zwarte peper.
De fijngesneden bieslook door de sour cream roeren en bij de tonijn-tartaar geven.
Joost zegt:
en leuke tips voor het gereedschap ,bedankt
joost:o