Recept
« Terug naar recepten
Tonijn uien
PT30M
Tonijn uien
Een heerlijk tonijn uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijn uien te bereiden
Oven op 200 graden voorverwarmen. Uien dusdanig schillen dat de
stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.
stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.