Recept
« Terug naar recepten
Tonijnsneetjes
PT20M
Tonijnsneetjes
Een heerlijk tonijnsneetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tonijnsneetjes te bereiden
Snij het stokbrood in sneetjes van 1,5 cm dik. Of: snijd de afbakbroodjes halfdoor in de lengte.
Meng de tonijn met ca. 1/2 geklopt ei, het fijngesneden sjalotje of uitje, scheutje room, en peper en zout. (de rest van het ei wordt niet gebruikt, of maak meer en vries het in)
Besmeer elk sneetje brood met wat tonijnmengsel, leg daarop een schijf tomaat en bestrooi met geraspte kaas.
Zet +/- 15 min. in een voorverwarmde oven van 220gr. of tot de tomaat zacht is en de kaas gesmolten en lichtbruin.
Laat even afkoelen en bestrooi met peterselie of een kruid naar smaak.
Meng de tonijn met ca. 1/2 geklopt ei, het fijngesneden sjalotje of uitje, scheutje room, en peper en zout. (de rest van het ei wordt niet gebruikt, of maak meer en vries het in)
Besmeer elk sneetje brood met wat tonijnmengsel, leg daarop een schijf tomaat en bestrooi met geraspte kaas.
Zet +/- 15 min. in een voorverwarmde oven van 220gr. of tot de tomaat zacht is en de kaas gesmolten en lichtbruin.
Laat even afkoelen en bestrooi met peterselie of een kruid naar smaak.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Dit heerlijke hapje zal een succes zijn op verjaardagen. Je kunt natuurlijk ook een andere vissoort nemen, maar ook kun je i.p.v. vis, het broodje besmeren met aangemaakt gehakt of tartaar!
Halina zegt: