Recept
« Terug naar recepten
Torentje van speculaas, peer en rozenbottelgelei m
PT30M
Torentje van speculaas, peer en rozenbottelgelei m
Een heerlijk torentje van speculaas, peer en rozenbottelgelei m recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torentje van speculaas, peer en rozenbottelgelei m te bereiden
Smelt de boter en mix die met de speculaas in de blender. Verdeel dit mengsel over 4 vormpjes.
Vermeng de mascarpone met de vanillesuiker, de kaneel en de blokjes peer. Schep dit in de vormpjes. Laat de gelatine smelten in de rozenbottelthee en laat dit mengsel even afkoelen. Giet het in de vormpjes en laat die opstijven in de koelkast.
Maak caramel van suiker en water. Als de caramel begint te kleuren blus je hem af met koffie en laat je hem inkoken tot sausdikte.
Vermeng de mascarpone met de vanillesuiker, de kaneel en de blokjes peer. Schep dit in de vormpjes. Laat de gelatine smelten in de rozenbottelthee en laat dit mengsel even afkoelen. Giet het in de vormpjes en laat die opstijven in de koelkast.
Maak caramel van suiker en water. Als de caramel begint te kleuren blus je hem af met koffie en laat je hem inkoken tot sausdikte.
bobbeltje zegt: