Recept
« Terug naar recepten
Tortilla met Surinaams gekruide kip
PT20M
Tortilla met Surinaams gekruide kip
Tortilla met Surinaams gekruide kip
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Heerlijkehappen.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla met Surinaams gekruide kip te bereiden
- Snijd de kippendij in blokjes, snipper de ui en de knoflooktenen en doe in een kom.
- Giet er de marinade bij.
- Zet in de koelkast en laat een hele nacht marineren.
- Kook de boontjes en de zoete aardappel beetgaar in een pan, dit kun je samen doen, je kunt het ook los van elkaar koken.
- Giet af en laat uitlekken.
- Neem een koekenpan of een wok erbij en bak hierin de kip met de marinade tot ze bijna gaar zijn, voeg dan de boontjes en de zoete aardappel toe en bak even mee tot alles gaar is.
- Kook de eieren.
- Leg de tortilla's op de borden en schep het kipmengsel erop, maak af met het ei.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
In de Surinaamse keuken weten ze wel raad met een fijn stukje gekruide kip. Heel wat jaartjes geleden werkte ik nog in Rotterdam en in het pandje naast mij zat een kleine toko. Hier maakten ze ook van die lekkere broodjes. Zeker twee keer per week haalde ik daar mijn lunch vandaan en àltijd met extra zoetzure komkommers erbij. En natuurlijk dus een broodje kip, lekker met kerrie gekruid. Maar roti verkochten ze er ook en van die flinke grote plastic bekers met saoto soep. In ieder geval is het jammer dat we hier op het platteland maar heel weinig leuke eettentjes hebben zoals in de binnenstad. Dat maakt dat ik zelf creatiever word maar bij tijd en wijle mis ik het wel dat het gemak van de toko niet meer naast me zit. Met een beetje weemoed maakte ik zelf deze tortilla met Surinaams gekruide kip.