Recept
« Terug naar recepten
Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas
PT20M
Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas
Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Lidl receptkaart, Koken met aanbiedigen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Snijd de tomaten, paprika en ananasschijven in stukjes.
- Verwarm een scheutje olie in een diepe pan en roerbak hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten.
- Voeg de ananas, het gehakt en de taco kruidenmix toe en roerbak nog 5 minuten.
- Voeg dan de tomaten toe en verwarm nogmaals 5 minuten.
- Schep het geheel regelmatig om.
- Voeg eventueel nog extra taco kruidenmix naar wens toe.
- Vet een ruime ovenvaste schaal in met een beetje olie.
- Leg een tortilla in de schaal.
- Schep er een flinke lepel van het gehaktmengsel in en rol de tortilla op.
- Vul zo ook de rest van de tortilla’s.
- Strooi eventueel de rest van het gehaktmengsel erover en rasp de kaas erboven.
- Laat de tortilla’s in de hete oven door en door warm worden en de kaas smelten.
- Als de vulling nog warm, zet dan de schaal 10-15 minuten in de oven; is het mengsel al koud dan 25-30 minuten.
- Tip: Bestrooi eventueel met grof gehakte peterselie of koriander.
- Zin in een pittige bite?
- Voeg dan wat klein gesneden jalapeno’s toe aan het vleesmengsel.