Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse Garnalen
PT20M
Toscaanse Garnalen
Gewoon een lekker recept om garnalen met een Italiaans jasje (Parmezaan, zon gedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Tanja de Klijn , Happy Healthy Club
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse Garnalen te bereiden
- Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut.
- Doe dan de garnalen er bij en bak die een paar minuten mee tot ze mooi roze zijn gekleurd. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
- Doe weer wat boter in de pan, voeg de ui toe en bak tot ze glazig is geworden. Voeg de witte wijn toe en laat voor een derde inkoken.
- Voeg dan de room toe en vervolgens de tomaatjes. Breng op smaak met zeezout en peper en voeg de Italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Doe dan de spinazie er bij en laat deze slinken.
- Parmezaanse kaas toevoegen en goed omwerken en tenslotte de garnalen weer terug om warm te worden.
- Verdeel over de voorverwarmde bordjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een volle witte wijn, die op hout is groot geworden