Dit is een oud Toscaans familiegerecht.
Mijn vrouw maakte het graag voor in de lasagne.
Je kunt het vlees vervangen door 25 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood. (Dus vegetarisch).
De Ragù smaakt prima bij pasta, polenta en lasagne.
Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse Pasta Saus (Ragù)
PT40M
Toscaanse Pasta Saus (Ragù)
Een heerlijk toscaanse pasta saus (ragù) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boerenkeuken van Toscane
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse Pasta Saus (Ragù) te bereiden
Hak de ui, bleekselderij, wortel en peterselie fijn.
Laat de olie in een kleine pan heet worden.
Bak hierin de fijngehakte groenten zacht, maar niet bruin.
Snijd de worst open, haal het vlees eruit, (mag ook een mengsel van mager rundergehakt, fijngemalen rauwe ham/gerookt spek zijn)
Voeg gehakt toe tot het gaat verkleuren.
Voeg gezeefde tomaten toe en laat de saus 30 min. zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met z/p.
Voeg indien nodig nog wat olijfolie of gezeefd tomaten toe!
Verdun de Ragu nooit met water.
Laat de olie in een kleine pan heet worden.
Bak hierin de fijngehakte groenten zacht, maar niet bruin.
Snijd de worst open, haal het vlees eruit, (mag ook een mengsel van mager rundergehakt, fijngemalen rauwe ham/gerookt spek zijn)
Voeg gehakt toe tot het gaat verkleuren.
Voeg gezeefde tomaten toe en laat de saus 30 min. zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met z/p.
Voeg indien nodig nog wat olijfolie of gezeefd tomaten toe!
Verdun de Ragu nooit met water.
hns zegt:
Ik heb mn eigen aantekeningen erbij gepakt en ik heb inderdaad de hh aangepast. Zal ze hier ook aanpassen.
groeten
Hans:):)