Recept
« Terug naar recepten
Tournedos stroganoff
PT15M
Tournedos stroganoff
Een heerlijk tournedos stroganoff recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos stroganoff te bereiden
Voorbereiding ( kan 24 uur van te voren )
Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze in een knoflookpers uit.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen.
Maak de paprika schoon.
Verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika julienne.
Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren.
Doe de maisolie in royale sauspan en verhit deze.
Voeg de gesneden uien, de gesneden champignons en de paprika-julienne toe en laat deze meekleuren.
Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en laat dit eveneens meekleuren.
Blus het geheel af met de wodka en de rode wijn.
Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Bereiding á la minute(circa 8 min).
Doe de maisolie en de boter in een sauteuse en verhit dit mengsel op een hoog vuur.
Schroei de biefstukken om en om snel dicht en bak deze verder op een matig vuur tot de gewenste gaarheid is bereikt ( bloederig, rood,medium of bijna doorbakken ).
Bestrooi de ossehaasbiefstukken aan beide zijde met zout en versgemalen peper.
Verwarm intussen de saus en voeg de geslagen room toe (de saus mag niet meer koken).
Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen peper.
Verdeel de saus over 4 borden en leg tenslotte de biefstukken in de saus.
Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze in een knoflookpers uit.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen.
Maak de paprika schoon.
Verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika julienne.
Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren.
Doe de maisolie in royale sauspan en verhit deze.
Voeg de gesneden uien, de gesneden champignons en de paprika-julienne toe en laat deze meekleuren.
Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en laat dit eveneens meekleuren.
Blus het geheel af met de wodka en de rode wijn.
Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Laat de saus afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Bereiding á la minute(circa 8 min).
Doe de maisolie en de boter in een sauteuse en verhit dit mengsel op een hoog vuur.
Schroei de biefstukken om en om snel dicht en bak deze verder op een matig vuur tot de gewenste gaarheid is bereikt ( bloederig, rood,medium of bijna doorbakken ).
Bestrooi de ossehaasbiefstukken aan beide zijde met zout en versgemalen peper.
Verwarm intussen de saus en voeg de geslagen room toe (de saus mag niet meer koken).
Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen peper.
Verdeel de saus over 4 borden en leg tenslotte de biefstukken in de saus.
bertal zegt:
Geslagen room zie jezelf dat is om de saus zacht van smaak te krijgen,
en een sauteuse is een pan (wok ) om in te braden, deze kan je meestal ook in de oven zetten
succes:);)
m.v.g. Bert Allers