Recept
« Terug naar recepten
Tradionele rundvleesstoofschotel (zie opm)
PT150M
Tradionele rundvleesstoofschotel (zie opm)
Een heerlijk tradionele rundvleesstoofschotel (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koken met kruiden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tradionele rundvleesstoofschotel (zie opm) te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Meng de bloem met zout en peper en schep het vlees goed door.
Verhit de olie in een grote vuurvaste braadpan en bak de uien en wortels 5 min. op laag vuur tot ze net zacht zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Bak het vlees in porties rondom bruin in de braadpan.
Doe de groenten terug in de pan en voeg eventueel de overgebleven bloem toe.
Voeg de Guiness of bruin bier, laurierblaadjes, suiker en tijm toe.
Breng de vloeistof aan de kook en zet de pan in de oven.
Laat het vlees 1 uur en 40 min. stoven voordat u de knoedels maakt.
Meng de geraspte margarine, bloem en kriden.
Voeg voldoende water toe om er een zacht, plakkerg deeg van te maken en rol er met bebloemde handen kleine balletjes van.
Voeg de cider-azijn aan het vlees toe en schep de knoedels erover.
Laat de stoofschotel nog 20 min. stoven tot de knoedels goed gaar zijn.
Serveer heet.
Meng de bloem met zout en peper en schep het vlees goed door.
Verhit de olie in een grote vuurvaste braadpan en bak de uien en wortels 5 min. op laag vuur tot ze net zacht zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Bak het vlees in porties rondom bruin in de braadpan.
Doe de groenten terug in de pan en voeg eventueel de overgebleven bloem toe.
Voeg de Guiness of bruin bier, laurierblaadjes, suiker en tijm toe.
Breng de vloeistof aan de kook en zet de pan in de oven.
Laat het vlees 1 uur en 40 min. stoven voordat u de knoedels maakt.
Meng de geraspte margarine, bloem en kriden.
Voeg voldoende water toe om er een zacht, plakkerg deeg van te maken en rol er met bebloemde handen kleine balletjes van.
Voeg de cider-azijn aan het vlees toe en schep de knoedels erover.
Laat de stoofschotel nog 20 min. stoven tot de knoedels goed gaar zijn.
Serveer heet.