Recept
« Terug naar recepten
Tranches rosé gebraden eendenborst met (zie opm)
PT30M
Tranches rosé gebraden eendenborst met (zie opm)
Een heerlijk tranches rosé gebraden eendenborst met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tranches rosé gebraden eendenborst met (zie opm) te bereiden
Bestrooi de eendenborstjes met peper en zout en bak ze direct om en om in de boter.
Bak de borstfilet in een kleine koekenpan kort en op het vel het krokants.
Leg de gebraden filet op een rooster klaar en bedek het met folie.
Voor het opdienen van het gerecht zullen ze circa 5 min. verder garen in een voorverwarmde oven van
185 graden C.
Voor de saus te maken doen jullie in een sauteuse een beetje gezeefd braadvet van uit de pan en voegen er het fijngehakte sjalotje aan toe.
Blus de pan met de wijn en de port en laat dit inkoken.
Voeg beide fonds en een gedeelte van de bramen met de tijm toe, met eventuele bramenjam voor de zoetheid van de saus.
Laat de saus zachtjes indampen
(reduceren)bewerk hem met de staafmixer en zeef hem daarna.
Voor dat wij gaan serveren monteren wij de saus met de boter en breng haar op smaak met peper en zout.
SERVEREN VAN HET GERECHT:
Trancheer de eendenborstfilets in twee gelijke mooie delen en schik deze op een lepel saus.
Restant van de bramen schikken en vervolgens het garnituur erbij doen
Bak de borstfilet in een kleine koekenpan kort en op het vel het krokants.
Leg de gebraden filet op een rooster klaar en bedek het met folie.
Voor het opdienen van het gerecht zullen ze circa 5 min. verder garen in een voorverwarmde oven van
185 graden C.
Voor de saus te maken doen jullie in een sauteuse een beetje gezeefd braadvet van uit de pan en voegen er het fijngehakte sjalotje aan toe.
Blus de pan met de wijn en de port en laat dit inkoken.
Voeg beide fonds en een gedeelte van de bramen met de tijm toe, met eventuele bramenjam voor de zoetheid van de saus.
Laat de saus zachtjes indampen
(reduceren)bewerk hem met de staafmixer en zeef hem daarna.
Voor dat wij gaan serveren monteren wij de saus met de boter en breng haar op smaak met peper en zout.
SERVEREN VAN HET GERECHT:
Trancheer de eendenborstfilets in twee gelijke mooie delen en schik deze op een lepel saus.
Restant van de bramen schikken en vervolgens het garnituur erbij doen