Een Trifle bestaat uit een laagje bitterkoekjes kruim, een laagje roombotercake besmeerd met zwartebessen jam en overgoten met port cq sherry. Een laagje vers fruit (aardbeien, frambozen, besjes, enz.), een laagje crême Anglaise, één laag syllabub en dan afgewerkt met een beetje amandelschaafsel en poedersuiker.
****************************
Geef hierbij een zoete drank : Auslese of Trockenbeerenauslese, Selection Grains Nobles, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Trifle
PT180M
Trifle
Een heerlijk trifle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Engelse kennis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle te bereiden
1). CREME ANGLAISE:
Breng de room aan de kook met de vanille (merg en stokje) en laat het dan eerst op een uiterst laag pitje 10 minuten trekken.
2).Ondertussen de eidooiers met de suiker lichtgeel en schuimig opkloppen.
3).Dan doen we telkens 1 soeplepel hete room bij het eidooiermengsel en dat doen we terwijl we constant aan het kloppen zijn. Hiermee gaan we door tot alle room is opgebruikt. Het vanillestokje hadden we er al uitgehaald.
4).Dit room -eidooiermengsel gaat op een laag vuurtje en terwijl we blijven roeren en kloppen zorgen we ervoor dat de structuur verandert in een dunne crême.
5).Dit geheel koelen we heel snel ( bv in een ijsbad zetten).
6). SYLLABUB:
We mengen suiker, wijn, limoensap en zeste.
7).We kloppen room en suiker lobbig.
8).Onder voortdurend kloppen voegen we het wijnmengsel toe aan de dik geslagen room, zodat we een dik vloeibare massa over houden.
9).We gaan nu de Trifle "bouwen" .
*Onder in de grote schaal een laagje koekjeskruim, we sprenkelen er wat port cq sherry op en leggen daarop een enkelvoudig laagje vers fruit. Daarop gaat een laag cake besmeerd met jam en dan een laagje crême Anglaise.
*Dit herhalen we tot de ingredienten zijn opgebruikt. Dan gaat de syllabub er over en we maken het af met de geschaafde amandelen en wat poedersuiker door een zeefje.
*De schaal is nu gevuld tot de rand en dat geheel gaat de koeling in.
Breng de room aan de kook met de vanille (merg en stokje) en laat het dan eerst op een uiterst laag pitje 10 minuten trekken.
2).Ondertussen de eidooiers met de suiker lichtgeel en schuimig opkloppen.
3).Dan doen we telkens 1 soeplepel hete room bij het eidooiermengsel en dat doen we terwijl we constant aan het kloppen zijn. Hiermee gaan we door tot alle room is opgebruikt. Het vanillestokje hadden we er al uitgehaald.
4).Dit room -eidooiermengsel gaat op een laag vuurtje en terwijl we blijven roeren en kloppen zorgen we ervoor dat de structuur verandert in een dunne crême.
5).Dit geheel koelen we heel snel ( bv in een ijsbad zetten).
6). SYLLABUB:
We mengen suiker, wijn, limoensap en zeste.
7).We kloppen room en suiker lobbig.
8).Onder voortdurend kloppen voegen we het wijnmengsel toe aan de dik geslagen room, zodat we een dik vloeibare massa over houden.
9).We gaan nu de Trifle "bouwen" .
*Onder in de grote schaal een laagje koekjeskruim, we sprenkelen er wat port cq sherry op en leggen daarop een enkelvoudig laagje vers fruit. Daarop gaat een laag cake besmeerd met jam en dan een laagje crême Anglaise.
*Dit herhalen we tot de ingredienten zijn opgebruikt. Dan gaat de syllabub er over en we maken het af met de geschaafde amandelen en wat poedersuiker door een zeefje.
*De schaal is nu gevuld tot de rand en dat geheel gaat de koeling in.