Recept
« Terug naar recepten
Triple aux asperges
PT90M
Triple aux asperges
Een heerlijk triple aux asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Triple aux asperges te bereiden
Maak de peulen schoon en snijd deze in julienne.Schil de asperges en snijd de onderkant schuin af.snijd van de onderkant dunne/schuine plakjes totdat 3/4 van de asperge overblijft.trek van de scillen met foelie een fond,breng deze op smaak met wat zout.Kook de hele asperges gaar in de fond of beter 2 minuten koken en 15 minuten in het hete vocht laten staan tot gebruik.
Beurre Blanc:
Snijd de bieslook in zeer fijne ringetjes,maak van de sjalot een zeer fijne brunoise.fruit de sjalot in wat boter en voeg de wijn,de aspergefond en de créme fraiche toe,kook het geheel in tot sausdikte.Passeer door een zeef en voeg de nolly prat toe,kook de saus in.Monteer de saus met de rest van de boter en klop de saus luchtig met een staafmixer.klop de slagroom(dik vloeibaar)op en spatel deze door de saus,schep de bieslook erdoor en breng op smaak met wat zout.
Vis:
Maak de scampi's schoon maar laat het laatste staartstukje zitten.Kruid de scampi's,de zalm en de coquilles met peper en bak ze in de olie bijna gaar.Let op eerst de scampi's,dan de zalm.de coquilles het laatste bijvoegen,die moet in de kern net (niet) gaar zijn en niet droog maar nog veerkrachtig.Zout ze vlak voor het serveren licht na.
Groente:
Roerbak de asperge plakjes en de peulen beetgaar in de roomboter,zout ze licht.
Beurre Blanc:
Snijd de bieslook in zeer fijne ringetjes,maak van de sjalot een zeer fijne brunoise.fruit de sjalot in wat boter en voeg de wijn,de aspergefond en de créme fraiche toe,kook het geheel in tot sausdikte.Passeer door een zeef en voeg de nolly prat toe,kook de saus in.Monteer de saus met de rest van de boter en klop de saus luchtig met een staafmixer.klop de slagroom(dik vloeibaar)op en spatel deze door de saus,schep de bieslook erdoor en breng op smaak met wat zout.
Vis:
Maak de scampi's schoon maar laat het laatste staartstukje zitten.Kruid de scampi's,de zalm en de coquilles met peper en bak ze in de olie bijna gaar.Let op eerst de scampi's,dan de zalm.de coquilles het laatste bijvoegen,die moet in de kern net (niet) gaar zijn en niet droog maar nog veerkrachtig.Zout ze vlak voor het serveren licht na.
Groente:
Roerbak de asperge plakjes en de peulen beetgaar in de roomboter,zout ze licht.