KookJij

Truffelcrème met Sint-Jakobsschelpen en kletskop v

Een heerlijk truffelcrème met sint-jakobsschelpen en kletskop v recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptenweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Truffelcrème met Sint-Jakobsschelpen en kletskop v te bereiden

Meng het sesamzaad, poedersuiker, bloem, gesmolten boter en sinaasappelsap en laat het beslag een nacht rusten.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Schep steeds een lepel beslag op een met bakpapier belegd bakblik en strijk het beslag wat uit.

Bak de kletskoppen in de voorverwarmde oven in circa 12 minuten mooi bruin en gaar. Breng voor de truffelcréme de gevogeltefond, room en truffeljus aan de kook en klop de cr?me met de staafmixer op. Breng de notensla op smaak met truffelolie.

Grilleer de Jakobsschelpen in de hete grillpan om en om.

Leg in de hete soepborden drie Jakobsschelpen met een plukje sla. Leg hier een kletskop, wat sla en nog een Jakobsschelp op en dek het geheel af met nog een kletskop. Schep de truffelcréme rond het gerecht en schaaf de truffel er over.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst