Recept
« Terug naar recepten
Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus
PT30M
Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus
Een heerlijk tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus te bereiden
Haal de blaadjes van de steeltjes van het bonenkruid en hak deze fijn. Roer een klein scheutje kookroom door de maïzena en meng het door elkaar tot een papje. Kook de tuinbonen in 8 min. net gaar. Bak intussen de plakjes bacon in een koekenpan knapperig en bruin. Verhit in een steelpannetje de kookroom. Roer de bonenkruid erdoor. Voeg als de kookroom kookt het maïzenapapje toe en bind hiermee de room tot een saus en breng het op smaak met peper en zout. Laat de tuinbonen uitlekken. Schep de bonen in een voorverwarmde schotel en giet de saus over de bonen. Leg de plakjes bacon erboven op.
Lekker met gekookte aardappelen.
Lekker met gekookte aardappelen.
whhendriks zegt: